Driekorenfestival 2016

Jaren we te gast in Tripodia voor ons festival, al jaren samen met Shantykoor Skuyrtevaert georganiseerd. Vorig jaar werd het al een beetje duidelijk dat de toekomst van Tripodia ongewis was en om meer zekerheid te hebben werd dit jaar gekozen voor het DVS oefengebouw. Dat viel niet tegen, doordat de zaal wat kleiner is dan Tripodia was het gezellig en intiem.

Om 8 uur begonnen we met een zeer goed gevulde zaal, voorzitter van ons koor Hennie trapte af en heette een ieder welkom en stelde het eerste koor voor, “Recht door zee” uit Rijnsburg. Gevolgd door een korte pauze waarna de mannen van Skuytevaert de zaal op z’n kop zette met bekend en minder bekend repertoire.

Na de grote pauze werd het podium ingenomen door “Kattuks Volk”. Ook wij zongen bekende en iets minder bekende nummers, de zaal deed volop mee en de sfeer zat er al snel goed in.

Met de sloep van John B roeiden we op het wad, richting Bora Bora, langs de verzonken stad richting de fields of Athenry, maar hadden toch liever dat men ons Holland gaf want West Zuid West van Ameland daar ligt Kattuk Zae en we sloten af met het zeeroverslied. Kortom een mooie mix van sfeervolle en gezellige liedjes.

We sloten de avond zoals gewoonlijk af met een samenzang en met het bedanken van de dirigenten en de geluidsman, waarna het nog lang gezellig bleef in de bar. We danken de vrijwillgers van DVS dan ook voor de goede zorgen en de gezelligheid. Het was weer een topavond!

Het 3 Koren Festival 2016

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Laat een reactie achter