Breek de tent niet af

“Breek de tent niet, dat doet de gemeente al”, zo begon Nel, als spreekstalmeester, deze laatste korenfestival in zalencentrum “Tripodia”. Tripodia zal door deze gemeentelijke beslissing niet meer de locatie zijn voor het Katwijks korenfestival in de toekomst en dus zijn we noodgedwongen een andere locatie te zoeken. Dit jaar nog wel in Tripodia dus, georganiseerd in samenwerking met dat andere Katwijkse shantykoor ‘Skuytevaert’.

Het KattuksVolk bracht als tweede koor, tot positieve verrassing van de bezoekers, veel nieuwe nummers. alhoewel gouwe ouwe als “Witte rozen uit Athene” en “Bora Bora” ook met veel overgave gebracht werden. Vele leuke en enthousiaste reacties vanuit de zaal in de pauze en na afloop vielen ons ten deel.

Het KattuksVolk werd voorafgegaan door het gastkoor van dit jaar, shantykoor “‘t Bollenhart” uit Noordwijkerhout. Na het KattuksVolk zong Skuytevaert vele gouwe ouwe shantynummers welke door de zaal enthousiast meegezongen werden.

We sloten de avond weer op met de drie koren op het podium waar gezamenlijk ‘het cafe aan de haven’ en ‘John Browns dochter’ ten gehore werden gebracht.

Ondanks dat het jammerlijk niet geheel uitverkocht was kunnen we toch terugkijken op een geslaagde en gezellige avond.

Hopelijk tot volgend jaar op een andere locatie!

 

ook op de site van skuytevaert staat een stukje over dit festival en zijn foto’s te zien, klik hier en onze eigen foto’s vind u hieronder.

Het Katwijkse Drie Korenfestival

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Laat een reactie achter